Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 8 dkg vaj
- 12-13 dkg babapiskóta
- kevés tej
A túrós töltelékhez:
- 1 csomag citrom vagy vanília ízű pudingpor egy kis citromlével (ez helyettesíti a citromos pudingot)
- 25 dkg tehéntúró
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg étkezési zselatin
- 1 citrom a tetejére
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítés:
A tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomkodunk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A pudingot 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Addig a túrót a citromlével és a cukrokkal összekeverjük.
Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingba, majd kb. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és ha langyosra hűlt, beleöntjük a krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
A krémet a piskótádra simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét citromkarikákkal és színtelen tortazselével díszíthetjük.