Céklás brownie málnás habkoronával


Céklás brownie málnás habkoronával

Hozzávalók:

egy 20 cm-es tortaformához:

  • 12,5 dkg főtt cékla
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor

A málnahabhoz:

  • 5-10 dkg málna
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem).

A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.

A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,323 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Caruso-torta Következő cikk: Céklás csokoládétorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: