Hozzávalók:
egy 20 cm-es tortaformához:
- 12,5 dkg főtt cékla
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 6 dkg Rama margarin
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 2 dkg cukrozatlan kakaó
- 5 dkg darált dió
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
A málnahabhoz:
- 5-10 dkg málna
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem).
A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.