Csokoládéval töltött habcsók málnazselével


Csokoládéval töltött habcsók málnazselével

Hozzávalók:

6 db habcsókhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál ecet
  • csipet só
  • 15 dkg csokoládé (46%-os)
  • málnazselé (el is hagyható)

A málnazseléhez:

  • 40 dkg málna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj (szárított)
  • cukor ízlés szerint (vagy édesítőszer)
  • őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • pici víz

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjüki habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként, állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a kristálycukrot. Addig verjük, hogy már majdnem teljesen kemény hab legyen. Ekkor hozzácsepegtetjük az ecetet, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. 1-2 percig még tovább verjük, hogy kemény állagú habot kapjunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy szilikonlappal), majd halmokban rákanalazzuk a keményre vert hab felét. Ezután mindegyik halom közepébe, kanállal kis mélyedést alakítunk ki.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kevergetve lehűtjük. Ezután minden habcsók mélyedését telecsorgatjuk a kihűlt, olvasztott csokoládéval. Végül a maradék habot a tetejére kanalazzuk úgy, hogy teljesen befedje a csokoládéréteget.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd légkeverésnél 120 fokon 40 percig szárítjuk a habcsókokat. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és 30 percig még a csukott ajtajú sütőben tovább szárítjuk. Végül a sütőajtót teljesen kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni (én amikor már langyosra hűlt, kivettem, és így hűtöttem ki teljesen a habcsókokat). Hagyományos sütőnél alacsony hőfokon kell kiszárítani a habcsókokat!!!!

A málnát egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a narancshéjat, majd kb. 10 percig lassú tűzön főzzük, közben többször megkeverjük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a málnazselébe, majd visszatesszük a tűzre. A keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a málnába csorgatjuk. 1-2 percig kevergetve besűrítjük.

Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a málnazselét, majd ráhelyezünk egy habcsókot. Végül a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 644 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládétorta sütés nélkül Következő cikk: Csöröge

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: