Fehércsokis-málnahabos brownie


Fehércsokis-málnahabos brownie
Hozzávalók:

egy 18 x 27 cm-es tepsihez:

A brownie alaphoz:

  • 12,5 dkg fehércsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás

A krémsajtos réteghez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma
  • 2 db tojás

A málnahabhoz:

  • 2 dl tejszín
  • málnapép

Elkészítés:

A brownie alaphoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban elkezdjük kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, és félretesszük, míg elkészül a krémes massza.

Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük, majd robotgéppel keverjük, és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is.

Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem). Ha kezdene a teteje túlságosan barnulni, akkor sütőpapírral lefedve sütjük tovább.

Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a málnahabot: a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát.

A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük. A tetejére kanalazzuk a málnahabot, és egyenletesen elsimítjuk. Felkockázva tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 628 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Fehércsokis-epres álomtorta Következő cikk: Fehércsokoládés-szedres semifreddo

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: