Fehércsokoládés-szedres semifreddo


Fehércsokoládés-szedres semifreddo

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg feketeszeder
  • 2 cl fehér rum
  • 10 dkg zabkeksz morzsolva

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét, addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. A tűzről levéve kihűtjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk, legvégén kevés fehér rummal ízesítjük.

Szilikonos vagy fóliával bélelt karikaforma alját kb. fél cm vastagon a morzsolt keksszel béleljük, majd rászedjük a krémet, egy vékony réteg után pár szem megmosott szedret szórunk, majd így rétegezzük tovább. Mélyhűtőben kb. 6 óra alatt dermed ki.

Tálalás előtt 5-10 perccel szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kivéve tálaljuk.

Megjegyzés:

A tetejét díszíthetjük turmixolt és passzírozott szederpürével.

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                      


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,096 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Fehércsokis-málnahabos brownie Következő cikk: Fekete-erdő kocka

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: