Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- 8 dkg étcsokoládé (70%-os)
- 1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
- 2 (kisebb) evőkanál étkezési keményítő
- 4 evőkanál nádcukor
- tonkabab
A meggyhez:
- 15 dkg magozott meggy
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A pudinghoz a tejet és a tejszínt felforraljuk (0,5 dl tej kivételével), hozzáadjuk a cukrot és az összetördelt csokoládét. A kakaóport és a keményítőt egy tálkába tesszük és felöntjük 0,5 dl tejjel, majd csomómentesre elkeverjük. Végül óvatosan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős keveréket a tejbe. Amikor besűrűsödött a puding, levesszük a tűzről, és reszelünk bele kevés tonkababot, majd kis tálkákba öntjük.
A meggyhezt egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a mézet, majd a meggyet. Pár perc után levesszük a tűzről, és lehűtve tálaljuk a pudinghoz.