Házi csokipuding meggyel


Házi csokipuding meggyel

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
  • 2 (kisebb) evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál nádcukor
  • tonkabab

A meggyhez:

  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

A pudinghoz a tejet és a tejszínt felforraljuk (0,5 dl tej kivételével), hozzáadjuk a cukrot és az összetördelt csokoládét. A kakaóport és a keményítőt egy tálkába tesszük és felöntjük 0,5 dl tejjel, majd csomómentesre elkeverjük. Végül óvatosan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős keveréket a tejbe. Amikor besűrűsödött a puding, levesszük a tűzről, és reszelünk bele kevés tonkababot, majd kis tálkákba öntjük.

A meggyhezt egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a mézet, majd a meggyet. Pár perc után levesszük a tűzről, és lehűtve tálaljuk a pudinghoz.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,190 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Hamis tiramisu Következő cikk: Házi Rafaello

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: