Ribizli-fehércsokoládé pite (liszt nélkül)


Ribizli-fehércsokoládé pite (liszt nélkül)

Hozzávalók:

egy 24 cm átmérőjű, levehető aljú piteformához:

  • 3 db közepes méretű egész tojás szétválasztva
  • 25 dkg krémes ricotta (sovány, krémes tehéntúróval is helyettesíthető)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 5 dkg fehércsokoládé (csokolédécsepp formájában vagy nagyon apróra vágva)
  • 10 dkg piros ribizli
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés:

A ribizlit alapos mosást és szárítást követően leszemezgetem.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a vanília-kivonatot, a csipet sót, a ricottát és a keményítőt. Könnyű krémes állagú lesz a végeredmény.

A sütőt 170 fokra előmelegítem, a piteforma aljára sütőpapírt helyezek. A fehérjehabot óvatosan a ricottás krémhez keverem, majd egy szűk maréknyi ribizli és csokoládécsepp kivételével az összeset beleforgatom a krémbe. Az egészet az előkészített piteformába halmozom, elsimítom.

25-30 perc alatt világosra sütöm – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megszilárdult-e a közepe, ugyanakkor túlsütni sem szabad, mert könnyen kiszárad.

A még meleg pite tetejére ültetem a félretett csokoládécseppeket, amelyek a hő hatására szépen rátapadnak a tésztára, valamint a ribizliszemeket.

Vaníliával kevert porcukorral meghintve, langyosan tálalom.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 871 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Rétes Következő cikk: Rigó Jancsi

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: