Csokoládémousse torta


Csokoládémousse torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg Rama margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (nem instant!)
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé felolvasztva
  • 3 dl natúr joghurt
  • 15 dkg túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma
  • 9 evőkanál hideg víz
  • 4 teáskanál zselatinpor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm.

2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot.

3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön.

4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint.

5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.

Megjegyzés:

Nagyon finom, ideális szülinapi torta!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,348 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládékenyér Következő cikk: Csokoládépuding Nigella-módra

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: