Hozzávalók:
- 4 tojás
- 7 dkg (nyírfa)cukor - ki így, ki úgy készíti, legutóbb én nyírfával
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 7 dkg (nyírfa-)porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor - opcionálisan
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- házi eperlekvár
- szederlekvár
- áfonyalekvár
- pár szem eper és áfonya vagy szeder a díszítéshez
- 5-10 dkg olvasztott csoki
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.
A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Belekeverjük a fehérje '/3 részét, hogy fellazítsuk a krémet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.
Kapszlikkal bélelt muffinformákba (vagy kivajazott, lisztezett mini gyümölcstorta-formákba) töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és tűpróbáig sütjük. (A mini torták előbb elkészülnek, mint a muffinok!) A sütőajtót lehetőleg az első 10-15 percben ne nyissuk ki.
Hagyjuk kihűlni, majd a mini tortákat kenjük meg lekvárral (esetleg ha szeretjük a marcipánt, akkor egy picit nyújthatunk, és azzal béleljük a mini formákat), tegyünk rá eperszeleteket vagy szedret, és locsoljuk meg csokival.
Megjegyzés:
Ha nincs is idő és alkalom mindig torta készítésre, de megennél egy jó kis Sachert, akkor válaszd ezt a megoldást. Igény szerint marcipán díszekkel is készíthető, különböző ízű lekvárokkal...