Hozzávalók:
12 darabhoz:
- 10 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 16 dkg nádcukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
- 2 nagy tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 15 dkg eper
- 1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia
Elkészítés:
Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.
A muffinsütőt kibéleljük muffinpapírral, majd belekanalazzuk a tésztát (csak a forma 3/4-éig). 180 fokos sütőben 20 percig sütjük a muffint. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, hanem belül ragacsos maradjon (ezért a muffin közepe be is fog süppedni).
Végül hagyjuk kihűlni a muffinokat, és a félretett eperdarabokkal tálaljuk.
Megjegyzés:
A brownie még mutatósabb, ha muffinformában csináljuk. Így nem kell bajlódni a szeleteléssel, rövidebb a sütési ideje, és sokféleképpen variálható.
Fontos, hogy jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéval dolgozzunk.