Epres brownie muffin


Epres brownie muffin

Hozzávalók:

12 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 16 dkg nádcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
  • 2 nagy tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 15 dkg eper
  • 1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia

Elkészítés:

Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.

A muffinsütőt kibéleljük muffinpapírral, majd belekanalazzuk a tésztát (csak a forma 3/4-éig). 180 fokos sütőben 20 percig sütjük a muffint. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, hanem belül ragacsos maradjon (ezért a muffin közepe be is fog süppedni).

Végül hagyjuk kihűlni a muffinokat, és a félretett eperdarabokkal tálaljuk.

Megjegyzés:

A brownie még mutatósabb, ha muffinformában csináljuk. Így nem kell bajlódni a szeleteléssel, rövidebb a sütési ideje, és sokféleképpen variálható.

Fontos, hogy jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéval dolgozzunk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,287 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Epertorta Következő cikk: Epres tiramisu

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: