Habos-rebarbarás sütemény


Habos-rebarbarás sütemény

Hozzávalók:

egy 20 x 30 m-es tepsihez:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg barnacukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárga
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • csipet só

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk, tenyérrel jól lenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük, közben el lehet készíteni a tölteléket.

A rebarbarát és az almát vékonyan megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.

Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzujk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, majd vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,325 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Habos-puncsos piskótaszeletek Következő cikk: Habtorta csokoládé habbal (Pavlova)

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: