Double Decker csokitorta


Double Decker csokitorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 45 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg sütőporos liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 60 dkg tejcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés:

Vajazzunk ki két 20 cm-s tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.

A vajat, a fehér csokit, a cukrot és a tejet olvasszuk össze, majd hagyjuk 15 percet hűlni. Adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. A massza felét öntsük az egyik formába. A másik feléhez keverjük a kakaóport, ez megy a másik formába.

150 fokos előmelegített sütőben süssük 50 percig a fehéret, 70 percig a sötétet (a kakaótól lassabban áll össze).

Amíg sülnek a torták, a tejcsokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd hűtsük le. Felhasználás előtt habverővel átkeverjük, hogy kenhetőbb krémet kapjunk.

Miután megsültek és kihűltek a torták, a fehéret megkenjük a krém harmadával, ráhelyezzük a barna tésztát, és az egész tortát befedjük a maradék csokis krémmel.

Megjegyzés:

Célszerű felszolgálás előtt 1 órával hamarabb kivenni a hűtőből, szobahőmérsékleten a legfinomabb.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,039 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Dobos torta Következő cikk: Dunahullám

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: