Kinder Bueno torta


Kinder Bueno torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg pörkölt, durvára vágott dió

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg csokoládé (vagy 3 csapott evőkanál kakaópor)
  • 25 dkg Rama margarin
  • mogyorókrém
  • háztartási keksz
  • tej a mártogatáshoz

A bevonathoz:

  • 5 dl habtejszín
  • díszítés

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.

Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel jó vastagon.

A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.

A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal vonjuk be. Díszítjük.

Megjegyzés:

A keksszel óvatosan bánjuk, nem szabad túlságosan eláztatni, a krémtől úgyis megpuhul. A torta isteni, nem nagyon kell tárolni.

                                           

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,242 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kinder Bueno kicsit másképp Következő cikk: Kinder pingui

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: