Csokis torta


Csokis torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 3/4 bögre cukor
  • 3/4 bögre víz
  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.

2. A krémhez a cukrot és a vizet lassú tűzön, állandó kevergetéssel főzzük, míg szirupos nem lesz.

3. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg kicsit hűl, a tojássárgákat elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a cukorszirupot, majd az olvasztott csokit. Ezután belekeverjük a hideg vajat. Tegyük a krémet hűtőbe, hogy jól kenhető legyen.

4. Ha tortalap kihűlt, kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot, majd a másikat rátesszük, és megkenjük a tetejét és az oldalát is.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 684 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokis töltött muffin Következő cikk: Csokis-diós muffin

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: