Cseresznyés-csokis muffin


Cseresznyés-csokis muffin

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál víz
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg Rama margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg étcsoki apró darabokra törve
  • 25 dkg cseresznye (helyettesíthető meggyel is) - télen befőttből készíthető

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük. A sütőt bekapcsoljuk, hogy melegedjen, míg a tészta elkészül.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a margarint felolvasztjuk, és hozzákeverjük a sárgájához. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet (legjobb szitálva, hogy levegős legyen), a vizet kanalanként, legvégül a tojásfehérjét is hozzáadjuk óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.

A muffionsütőbe papírkosárkákat teszünk, és ebbe töltjük a masszát kb. 3/4-ig. A cseresznyét kimagozzuk, és minden muffínba finoman belenyomkodunk 3-4 darabot. (Ha kisebb a sütőforma, akkor kevesebbet természetesen.) Ugyanezt tesszük az összetört csokidarabokkal: minden muffínba 3-4 darabkát nyomkodunk.

Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,321 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Cseresznyés pite Következő cikk: Csíkos csokitorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: