Hozzávalók:
- 5 evőkanál víz
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Rama margarin
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg étcsoki apró darabokra törve
- 25 dkg cseresznye (helyettesíthető meggyel is) - télen befőttből készíthető
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük. A sütőt bekapcsoljuk, hogy melegedjen, míg a tészta elkészül.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a margarint felolvasztjuk, és hozzákeverjük a sárgájához. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet (legjobb szitálva, hogy levegős legyen), a vizet kanalanként, legvégül a tojásfehérjét is hozzáadjuk óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.
A muffionsütőbe papírkosárkákat teszünk, és ebbe töltjük a masszát kb. 3/4-ig. A cseresznyét kimagozzuk, és minden muffínba finoman belenyomkodunk 3-4 darabot. (Ha kisebb a sütőforma, akkor kevesebbet természetesen.) Ugyanezt tesszük az összetört csokidarabokkal: minden muffínba 3-4 darabkát nyomkodunk.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.