Kókuszos-csokis sütemény


Kókuszos-csokis sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 13 evőkanál cukor
  • 1 dl ét olaj
  • 1 dl tej
  • 13 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tej

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a 4 egész tojást a 13 evőkanál cukorral, 1dl étolajjal, 1 dl tejjel, 13 evőkanál liszttel és 1 csomag sütőporral összekeverjük. A tésztát elfelezzük, felébe 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet keverünk.

Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a barna masszát, és addig sütjük, hogy az állagára kenhető legyen a következő krém: 5 dl tejet 3 evőkanál liszttel, 5 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral felfőzünk, és belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket. Ezt a krémet a barna tésztára simítjuk, és ráöntjük a sárga masszát, együtt készre sütjük.

A tetejére a csokit vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál olajjal, és a süteményre kenjük. Ha megdermedt, szeleteljük, tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 29. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,385 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kókuszos szőlőtorta Következő cikk: Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: