Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott Rama margarin
- 2 evőkanál víz
- 12 dkg cukor
A krémhez:
- 1 tubus sűrített tej
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál zselatinpor (6 evőkanál vízben feloldva)
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg karamellizálódik, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a sűrített tejet, és ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
A mázhoz a tejcsokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejére tesszük. A felolvasztott fehér csokival díszítjük.