Csokoládés-narancsos márványpiskóta


Csokoládés-narancsos márványpiskóta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál forró víz
  • 3 evőkanál + 1,5 bögre cukor (1 bögre=3 dl)
  • 2 evőkanál + 1/2 bögre olaj
  • 2 és 1/4 bögre finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3/4 bögre hideg víz
  • 7 tojás
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

A narancsos mázhoz:

  • 1/2 bögre vaj
  • 2 bögre porcukor
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1/2 teáskanál frissen reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál olajat, majd tegyük félre. Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet, a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet, a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat, és kanállal keverjük simára.

3. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe.

4. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládévá olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat.

5. Egy 26 cm-es formát vajazzunk ki, kanalazzuk bele a narancsos tészta felét, majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét.

Újra a narancsos,majd ismét csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit, hogy márványos hatású legyen.

6. Sütjük addig, amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik, amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy tányérra.

7. Készítsük el a narancsmázat: a margarint egy lábasban felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a porcukrot, majd a narancslét és a narancshéjat. Simára dolgozzuk, és a kívánt sűrűségűre.

Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslét.

8. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. szeptember 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 963 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés-diós torta Következő cikk: Csokoládés-szilvás flognarde (tejespite)

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: