Csokoládés répakocka


Csokoládés répakocka

Hozzávalók:

  • 50 dkg répa
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 6 darab tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre

Elkészítés:

A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.

Habverővel a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal és egy csipet sóval 5 percig keverjük, míg jó habos lesz. Ehhez hozzáadjuk a répás keveréket, majd a maradék répát is, végül beletesszük a sütőporos lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.

Tetejére csokit öntünk, és darabolt dióval vagy pisztáciával díszítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 987 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés mascarpone-rolád Következő cikk: Csokoládés sajttorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: