Csoda csokitorta


Csoda csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl ét olaj

A krémhez:

  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 3 kanál nutella krém

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • szőlő
  • szilva

A csokirózsához:

  • 9 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál méz olvasztva
  • 3 kiskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikevertem a kristálycukorral, majd hozzáadtam a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet adagoltam hozzá, majd a keverékhez felváltva a habnak felvert tojásfehérjét is. Tortaformában kisütöttem.

A pudingot a szokásos módon megfőztem, amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral felhabosított vajat, majd beletettem a nutellát is, és megtöltöttem a tortalapokat.

Tejszínhabbal, szilva- és szőlőszemekkel, csokirózsával díszítettem.

A csokirózsához az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni. Mikor megdermedt, átgyúrjuk, lehet kicsit nyújtogatni is a jobb állag kedvéért. Amikor elkészült, fóliába légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.

Jól formázható, rugalmas, szépen elvékonyíthatók a rózsák szirmai, de bármilyen formát ki lehet alakítani tetszés szerint.

                                         

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,428 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csíkos sütemény Következő cikk: Csodapalacsinta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: