Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 db tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl víz
- 1 dl ét olaj
A krémhez:
- 2 csomag kakaós pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 3 kanál nutella krém
A díszítéshez:
- tejszínhab
- szőlő
- szilva
A csokirózsához:
- 9 dkg étcsoki
- 2 evőkanál méz olvasztva
- 3 kiskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikevertem a kristálycukorral, majd hozzáadtam a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet adagoltam hozzá, majd a keverékhez felváltva a habnak felvert tojásfehérjét is. Tortaformában kisütöttem.
A pudingot a szokásos módon megfőztem, amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral felhabosított vajat, majd beletettem a nutellát is, és megtöltöttem a tortalapokat.
Tejszínhabbal, szilva- és szőlőszemekkel, csokirózsával díszítettem.
A csokirózsához az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni. Mikor megdermedt, átgyúrjuk, lehet kicsit nyújtogatni is a jobb állag kedvéért. Amikor elkészült, fóliába légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.
Jól formázható, rugalmas, szépen elvékonyíthatók a rózsák szirmai, de bármilyen formát ki lehet alakítani tetszés szerint.