Csokis-mogyorós süti gesztenyehabbal


Csokis-mogyorós süti gesztenyehabbal

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg csoki (min. 60%-os kakaó tartalommal)
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg mandula
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A gesztenyehabhoz:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl Baileys

Elkészítés:

Egy 25x25 centis formát kivajazunk, kilisztezzük.

A vajat az étcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg olvad, a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, ugyanezt tesszük a törökmogyoróval. A fehércsokit apró kockákra tördeljük. A cukrot a tojással habosra keverjük, A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzáadjuk a konyhai aprítóval felaprított pirított mandulát.

Az olvasztott csokit a tojásos keverékhez adjuk, eldolgozzuk, belekeverjük a fehércsokit és a mogyorót, végül belekeverjük a lisztes keveréket, eldolgozzuk, majd a sütőformába öntjük.

180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A gesztenyehabhoz a tejszínt felverjük, a felét hozzáadjuk az elmorzsolt gesztenyepüréhez, majd beleforgatjuk a maradék tejszínt, és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gesztenyét, átforgatjuk, felöntjük a likőrrel, és pár perc alatt besűrítjük.

A felkockázott mogyorós-csokis sütit a gesztenyehabbal és a likőrös gesztenyeszemekkel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 777 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokis-meggyes kekszgolyók Következő cikk: Csokis-narancsos muffin chilivel

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: