Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg csoki (min. 60%-os kakaó tartalommal)
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg törökmogyoró
- 15 dkg mandula
- 3 tojás
- 30 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A gesztenyehabhoz:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 3 dl tejszín
A díszítéshez:
- 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl Baileys
Elkészítés:
Egy 25x25 centis formát kivajazunk, kilisztezzük.
A vajat az étcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Amíg olvad, a mandulát megpirítjuk egy serpenyőben, ugyanezt tesszük a törökmogyoróval. A fehércsokit apró kockákra tördeljük. A cukrot a tojással habosra keverjük, A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzáadjuk a konyhai aprítóval felaprított pirított mandulát.
Az olvasztott csokit a tojásos keverékhez adjuk, eldolgozzuk, belekeverjük a fehércsokit és a mogyorót, végül belekeverjük a lisztes keveréket, eldolgozzuk, majd a sütőformába öntjük.
180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A gesztenyehabhoz a tejszínt felverjük, a felét hozzáadjuk az elmorzsolt gesztenyepüréhez, majd beleforgatjuk a maradék tejszínt, és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gesztenyét, átforgatjuk, felöntjük a likőrrel, és pár perc alatt besűrítjük.
A felkockázott mogyorós-csokis sütit a gesztenyehabbal és a likőrös gesztenyeszemekkel tálaljuk.