Csokis néger kocka


Csokis néger kocka

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg Rama margarin
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 16 evőkanál tej

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládé vagy tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt+kakaópor+sütőpor keveréket és a tejet, majd ezzel is simára keverjük. A hagyományos piskótatésztánál sűrűbb masszát kell kapnunk. Kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ezalatt a fehérjét felverjük, majd gőz fölött tovább verjük, s közben 2-3 adagban hozzáadjuk a porcukrot.

A kisült tésztára rásimítjuk a habot, és ha még nem elég kemény, vissza lehet tenni 5-10 percig a sütőbe.

A tetejére a fél tábla csokit megolvasztjuk az olajjal, és evőkanállal rácsurgatjuk a habra.

Megjegyzés:

Csokis is, habos is, és az egész tepsi (23×36 cm)

                                         

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,210 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: CSOKIS MEGGYES TORTA Következő cikk: Csokis puncstorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: