Hozzávalók:
- 5 tojásból sütött kakaós piskóta
- 20 dkg mentolos csokoládé
- 5 + 1 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet: 5 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, néha megkeverjük.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy alaposan lehűljön, majd a hűtőből kivéve a 2 csomag habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A fennmaradó 1 dl tejszínt is felverjük.
A kakaós piskótát 3 részre vágjuk, és a mentolos csokikrémmel laponként megkenjük, úgy elosztva, hogy a külsejére is maradjon. A felvert tejszínnel és mentolos csokilapocskákkal díszítjük.
Megjegyzés:
Mivel nem vajalapú a krém, nagyon könnyű és isteni finomság. Nehéz abbahagyni!