Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 1 doboz ananászkonzerv (kb. 30 dkg)
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
- 10 dkg ét tortabevonó
Elkészítés:
A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, hogy sűrű krémet kapjunk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a sárga krémhez keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk.
A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük.
Sütés után porcukorral megszórt konyharuhára tesszük, majd feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet. Az ananászból 2 körszeletet félreteszünk, a többiből pürét készítünk (összeturmixoljuk), lecsöpögtetjük, hogy a leve kifolyjon. Az ananászmasszát a porcukorral és a mascarpone sajttal összekeverjük, és ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.
Ezután felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tekercs tetejére, és a félretett, apró szeletekre vágott ananászdarabokkal díszítjük.