Ananászos-csokis tekercs


Ananászos-csokis tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 1 doboz ananászkonzerv (kb. 30 dkg)
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • 10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:

A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, hogy sűrű krémet kapjunk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a sárga krémhez keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk.

A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük.

Sütés után porcukorral megszórt konyharuhára tesszük, majd feltekerjük.

Közben elkészítjük a krémet. Az ananászból 2 körszeletet félreteszünk, a többiből pürét készítünk (összeturmixoljuk), lecsöpögtetjük, hogy a leve kifolyjon. Az ananászmasszát a porcukorral és a mascarpone sajttal összekeverjük, és ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.

Ezután felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tekercs tetejére, és a félretett, apró szeletekre vágott ananászdarabokkal díszítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,669 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Amerikai krémes Következő cikk: Apró fatörzsszeletek csokoládés zúzmaraköntösben

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: