Csokoládépuding Nigella-módra


Csokoládépuding Nigella-módra

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg jó minőségű csokoládé (én többfélét használtam, étcsokit és fehéret vegyesen)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 10-15 dkg cukor

Elkészítés:

Mikróban a csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük. Egy külön tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a csokis-vajas masszát, és összekeverjük.

4 tűzálló tálkát alaposan kivajazunk, 3-4-ig megtöltjük a masszával.

160 fokon 15-18 percig sütjük. A cél az, hogy a teteje megrepedezzen, de belül még lágy maradjon.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,323 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládémousse torta Következő cikk: Csokoládépudingos csiga

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: