Mandulás blondie


Mandulás blondie

Hozzávalók:

  • 20 dkg mogyoróvaj (darabos)
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 kanál tej
  • 20 dkg fehér csoki

A csokoládémázhoz:

  • 1 kanál vaj
  • 2-3 kanál kakaópor
  • ízlés szerinti cukor
  • víz

Elkészítés:

A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem kell törögetni és megolvasztani, hanem simán a robotgéppel bele lehet keverni a masszába. Ha nem, akkor mikróban egy kicsit dolgozzunk rá.

A cukrot, az olvasztott vajjal, a mogyoróvajjal, a vaníliával, az olvadt fehér csokoládéval és a tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva.

Egy kisebb tapadásmentes (vagy kikent) tepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Hagyjuk pár percet hűlni.

A csokimázhoz egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a kakaót és az ízlés szerinti cukrot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrűbb, de mégis folyósan formázható masszát kapjunk. Elég addig forralni, míg a cukor meg nem olvad. A kissé kihűlt sütit meglocsoljuk vele.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 655 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Málnalekváros csokoládétorta Következő cikk: Mandulás csokitorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: