Hozzávalók:
- 20 dkg mogyoróvaj (darabos)
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mandula
- 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília-aroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 kanál tej
- 20 dkg fehér csoki
A csokoládémázhoz:
- 1 kanál vaj
- 2-3 kanál kakaópor
- ízlés szerinti cukor
- víz
Elkészítés:
A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem kell törögetni és megolvasztani, hanem simán a robotgéppel bele lehet keverni a masszába. Ha nem, akkor mikróban egy kicsit dolgozzunk rá.
A cukrot, az olvasztott vajjal, a mogyoróvajjal, a vaníliával, az olvadt fehér csokoládéval és a tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva.
Egy kisebb tapadásmentes (vagy kikent) tepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Hagyjuk pár percet hűlni.
A csokimázhoz egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a kakaót és az ízlés szerinti cukrot, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrűbb, de mégis folyósan formázható masszát kapjunk. Elég addig forralni, míg a cukor meg nem olvad. A kissé kihűlt sütit meglocsoljuk vele.