Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag tejkaramell ízű pudingpor (főzős)
- 6 dl hideg tej
- 12 evőkanál cukor
- 20 dkg Rama margarin
- 5 db Mars csoki
- kevés rumaroma
A tetejére:
- tejcsokis tortabevonó
- olaj
Elkészítés:
A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok, majd felöntöm 4 dl hideg!!! tejjel (összeugrik, de ez nem baj). Folyamatosan keverem mindaddig, amíg fel nem olvad. A pudingport 4 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel kikeverem, és a karamellás tejhez öntöm. Folytonos kevergetés mellett jól besűrítem. Kihűtöm, majd apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű margarint és a rumaromát.
A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.
A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.
A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.
Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.
Megjegyzés:
Ajánlom mindenkinek, viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízei.