Mars csoki torta


Mars csoki torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag tejkaramell ízű pudingpor (főzős)
  • 6 dl hideg tej
  • 12 evőkanál cukor
  • 20 dkg Rama margarin
  • 5 db Mars csoki
  • kevés rumaroma

A tetejére:

  • tejcsokis tortabevonó
  • olaj

Elkészítés:

A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok, majd felöntöm 4 dl hideg!!! tejjel (összeugrik, de ez nem baj). Folyamatosan keverem mindaddig, amíg fel nem olvad. A pudingport 4 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel kikeverem, és a karamellás tejhez öntöm. Folytonos kevergetés mellett jól besűrítem. Kihűtöm, majd apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű margarint és a rumaromát.

A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.

A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.

                                          

A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.

Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.

Megjegyzés:

Ajánlom mindenkinek, viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízei.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 681 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mandulás-meggyes csokitorta Következő cikk: Mars csoki torta 2

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: