Csokoládés babtorta


Csokoládés babtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg szárazbab (nagy szemű fehér vagy tarka)
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 egész tojás
  • 2 kanál zsemlemorzsa

A krémhez:

  • 25 dkg Rama margarin
  • ízlés szerint cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A tetejére:

  • 3 dl tej
  • 2 csomag tejszínhabpor

Elkészítés:

Előző este leforrázzuk a babot, amikor ráncos lesz, szemenként lehúzzuk a héját és feltesszük főni. Ha megpuhult, lecsorgatjuk a levét, és összetörjük.

Másnap a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a babot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fél citrom reszelt héját és levét, a lereszelt csokoládét, a zsemlemorzsát és végül a tojásfehérjék keményre vert habját.

Ezután kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A krém hozzávalóit habosra keverjük és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy maradjon krém a torta bevonására is. A tetejét a tejből és tejszínhab porból felvert tejszínnel díszítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,221 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládépudingos csiga Következő cikk: Csokoládés Charlotte

Forrás:
www.mindmegette.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: