Duplacsokis torta friss gyümölccsel


Duplacsokis torta friss gyümölccsel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 20 cm-es tortaforma

A csokikrémhez:

  • 17,5 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés:

Egy edényben vizet forralunk. Az étcsokoládét darabokra törjük, s a vajjal együtt gőz felett

felolvasztjuk. E masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és a sütőporral elvegyített

lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is a masszához adjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát olajjal kikenjük, és az aljára sütőpapírt teszünk. A masszát beleöntjük, és a tortát kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, s alufóliával letakarva újabb kb. 20 percre visszarakjuk a sütőbe.

Ha elkészült, 20 percig a formában állni hagyjuk, majd egy rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni.

A csokimázhoz az étcsokoládét és a tejszínt felmelegítjük, és még a meleg krémmel bevonjuk a tortát.

Kb. 1 óra hűtés után rátesszük a friss

gyümölcsöket. Tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 697 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Duplacsokis profiterol Következő cikk: Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: