
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 7 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg rétesliszt
- 25 dkg búzadara
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát, majd a felolvasztott vajat, a felolvasztott csokoládét, a fűszereket, s ezeket jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjékből a porcukorral jó kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük a tésztába, vigyázva, hogy ne törjön össze.
Egy tortaformát kivajazunk, kicsit kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és lassú tűzön megsütjük.