Csokoládékenyér


Csokoládékenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 7 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg rétesliszt
  • 25 dkg búzadara
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát, majd a felolvasztott vajat, a felolvasztott csokoládét, a fűszereket, s ezeket jól összedolgozzuk.

A tojásfehérjékből a porcukorral jó kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük a tésztába, vigyázva, hogy ne törjön össze.

Egy tortaformát kivajazunk, kicsit kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és lassú tűzön megsütjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 670 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokitorta saját levében Következő cikk: Csokoládémousse torta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: