Csokoládés citromtorta


Csokoládés citromtorta

Hozzávalók:

  • 1 db készen kapható kakaós piskótakorong (saját készítésű piskótából biztos finomabb)

A krémhez:

  • 10 + 28 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5,5 dl tej
  • 28 dkg cukor
  • 2 nagy citrom leve és héja

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 6-7 dkg vaj

Elkészítés:

1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot. Ezzel a cukros tejjel felengedjük a rántást, majd gőzön főzve, keverve a masszát besűrítjük, akár egy hagyományos besamelt.

2. A jól besűrűsödött masszát hűlni hagyjuk, majd hozzátesszük a citromok levét és héját. A 28 dkg puha vajat először magában keverjük habosra, majd apránként a cukros, citromos krémbe dolgozzuk.

3. A kakaós tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megkenjük a citromos krémmel. A harmadik piskóta korongra már nem teszünk semmit, arra jön a máz.

4. A mázhoz valókat a vaj nélkül, kevergetve addig melegítjük, amíg a porcukor elolvad benne. Ha ez megtörtént, beledobjuk a vajat, fölolvasztjuk, utána szépen elsimítjuk a torta tetején. Ha lehet, ne csurogjon le a torta oldalára. Dermedni hagyjuk hűtőben, végül cikkekre vágva tálaljuk!

                                               


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,106 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés Charlotte Következő cikk: Csokoládés csokoládétorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: