Caruso-torta


Caruso-torta

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 28 dkg kristálycukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 6 tojás
  • 20 dkg étcsoki
  • 9 dkg őrölt mogyoró
  • fél citrom leve és héja

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a mogyorót és a lisztet. A margarinos krémet a tojásfehérjés habbal összeforgatjuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és a massza felét belesimítjuk. A csokit ráreszeljük, majd a massza másik felével egyenletesen befedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.

Tetejére tálaláskor porcukrot szórunk, és reszelt csokival díszítjük.

Megjegyzés:A tetejére csokit is lehet olvasztani, úgy is nagyon finom.

                              Caruso-torta


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 967 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Capuccinó szelet Következő cikk: Céklás brownie málnás habkoronával

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: