Hozzávalók:
egy 26 cm-es tortaformához:
- 8 tojás
- 20 dkg kókuszreszelék
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé (tejcsoki is lehet)
- csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután óvatosan forgassuk a habba a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet. Öntsük formába, és előmelegített sütőben süssük közepes lángon, amíg a teteje picit megpirul. (Ne süssük túl sokáig, mert akkor kiszárad, úgy jó, ha picit ragacsos marad a tészta.)
A krémhez a csokoládét a vajjal gőz fölött olvasszuk meg. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd öntsük bele a langyosra hűlt csokoládéba. Ezzel vonjuk be a tortát.
Hűtőben pár óráig pihentessük (legjobb egy éjszakán át), hogy a csokikrém megszilárduljon.
Megjegyzés:
Aki szereti a Bounty csokit, szerintem nem fog csalódni. Nagyon tömény, de isteni finom sütemény.