Csokis-diós szelet


Csokis-diós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg dió
  • 7 dkg liszt
  • pikáns lekvár
  • 20 dkg darált dió
  • vaníliás cukor
  • 1-2 kanál rum
  • 1-2 kanál porcukor

A krémhez:

  • 5 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg Rama margarin
A tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 7 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tésztához a 4 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral és a margarinnal,

hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a sütőport, a diót és kemény habbá vert tojásfehérjéket. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 1 lapot sütünk belőle.

Ha kihűlt, megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk 20 dkg darált dióval, a vaníliás cukorral, 1-2 kanál cukorral, meglocsoljuk 1-2 kanál rummal.

A krém hozzávalóit gőz felett sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük az előre habosra kavart 25 dkg margarinnal, és rákenjük a tésztára.

A tortabevonót 7 dkg margarinnal felolvasztjuk, a krém tetejére kenjük. Felkockázva, szeletekre vágva kínáljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,527 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokis-diós muffin Következő cikk: Csokis-földimogyorós piskóta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: