
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukor
- kevés tej
A krémhez:
- 1 csomag étcsokis puding
- 1 csomag diákcsemege (pörkölt sótlan mogyoró+mazsola)
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- mandulaaroma ízlés szerint
A tetejére:
- 5 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét, a sárgáját verd fel a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá, aztán óvatosan keverd bele a lisztes masszába! Pont mint egy kakaós piskóta!
20 percre dobd be a sütőbe egy kisebb tepsiben (ekkora mennyiségből nem is kapsz nagy tésztát), aztán ha megsült, hagyd kihűlni.
A krémhez főzd meg a pudingot a szokásos módon (cukor+tej). Ha kihűlt, keverd bele a diákcsemegét, és ízesítsd néhány csepp mandulaaromával. Vigyázz, nehogy túl sok menjen bele, mert keserű lesz tőle a krém!
A piskótalapot vágd ketté, töltsd meg a krémmel, és a tetejére megy a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsoki.