Csokicsokicsoki


Csokicsokicsoki

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • kevés tej

A krémhez:

  • 1 csomag étcsokis puding
  • 1 csomag diákcsemege (pörkölt sótlan mogyoró+mazsola)
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • mandulaaroma ízlés szerint

A tetejére:

  • 5 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját verd fel a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá, aztán óvatosan keverd bele a lisztes masszába! Pont mint egy kakaós piskóta!

20 percre dobd be a sütőbe egy kisebb tepsiben (ekkora mennyiségből nem is kapsz nagy tésztát), aztán ha megsült, hagyd kihűlni.

A krémhez főzd meg a pudingot a szokásos módon (cukor+tej). Ha kihűlt, keverd bele a diákcsemegét, és ízesítsd néhány csepp mandulaaromával. Vigyázz, nehogy túl sok menjen bele, mert keserű lesz tőle a krém!

A piskótalapot vágd ketté, töltsd meg a krémmel, és a tetejére megy a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsoki.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 823 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokiálom Következő cikk: Csokidarabos püspökkenyér

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: