Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 10 dkg étcsoki
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg vaj
- 12 dkg olívaolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 11,5 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg darált mandula
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál darált mandula a díszítéshez
A bodzás mascarponehabhoz:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 2 dl bodzaszörp
Elkészítés:
Hideg bodzaszörpben elkeverjük a zselatint, felforraljuk, félrehúzzuk. Közben a tejszínt habbá verjük. A langyos bodzaszörpöt a mascarponéval összekeverjük, végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
A cukkinis csokikalácshoz a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy edénybe szitáljuk. Lereszeljük a csokoládét és a cukkinit, hozzáadjuk a liszthez a darált mandulával együtt. Az olívaolaj, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük, a tojásokat egyesével hozzáadjuk, a cukkinis masszával elkeverjük, végül a tejfölt is beleforgatjuk.
Kikent sütőformába öntjük, elegyengetjük, és 160 fokon, légkeveréssel 70 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük, és a bodzahabot a tetejére halmozzuk, megszúrjuk darált mandulával, és egy finom cappuccinó kíséretében elfogyasztjuk.