Fehércsokis csokitorta


Fehércsokis csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25dkg kristálycukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 30 dkg finomliszt
  • 80 ml olaj
  • vaj és liszt a formához

A krémhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tojásokat keverjük habosra a kristálycukorral. Óvatosan dolgozzuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet és 70 ml langyos vízzel elkevert olajat. A tortaformát (26 cm-es) alaposan vajazzuk ki, és szórjuk meg liszttel. Töltsük bele a kakaós tésztát, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

A krémhez a lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. október 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,275 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Fehércsokis citromtorta Következő cikk: Fehércsokis-epres álomtorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  

Megjegyzések

Páles Éva Judith
péntek, 2012. október 5. 07:21
Húúúú ez nagyon fincsi!!!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: