
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
- szódabikarbóna
- sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg sótlan földimogyoró
- kakaópor
- 12 dkg ét tortabevonó
- 13 dkg ét tortabevonó
- 6 dkg Rama margarin
Elkészítés:
A mogyorót összezúzom, egy maréknyit félreteszek belőle, hogy a tetejére szórjam. A csokoládét pedig felkockázom.
A tojásokat kettéválasztom. Robotgéppel a fehérjét 3 evőkanál cukorral, és egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felverem, majd ha kész, hozzákeverem az olajat. A sárgáját beleforgatom óvatosan a fehérjébe, ha már egynemű, először 3 evőkanál lisztet, 1-1 teáskanálnyi szódabikarbónát és sütőport adok hozzá, óvatosan beleforgatom. A maradék zúzott mogyorót, a csokit, a maradék 3 evőkanál lisztet, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport ugyancsak belekeverem.
Egy kb. 30x20 cm-es tepsit kikenek, lisztezek, a masszát beleöntöm, majd az egy marék zúzott mogyorót rászórom egyenletesen a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütöm... Ha a süti elválik a tepsi falától, és szép aranybarna, valamint megszurkálom fogpiszkálóval, és tisztán jön ki - akkor elkészült.
Kiveszem a formából a sütit, pihentetem.
Vízgőz felett megolvasztom a tortabevonót és a margarint, majd a mázat rácsorgatom a sütire.
