Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 7 evőkanál víz
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg tejcsoki
Elkészítés:
A krémhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és felforraljuk.
Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
A piskótához a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, kikeverjük, majd beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor-szódabikarbóna keveréket, alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapíros kapcsos tortaformában közepes hőmérsékleten sütjük.
Másnap felverjük a csokis habtejszín, és a háromba vágott piskótát megtöltjük vele, az oldalát tetejét szépen bekenjük. A tetejét fondantból készült szív és virág formával díszítettem.
Megjegyzés:
Ez a csokikrém nagyon finom, és igazi csokoládéból készül. Az ét- és a tejcsoki igazi csoki legyen, ne tortabevonó!!