Csokoládés máktorta meggymártással


Csokoládés máktorta meggymártással

Hozzávalók:

  • 20 dkg tejcsoki
  • 5 dkg étcsoki
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre darált mák
  • 5 tojás
  • 17 dkg vaj
  • 1/3 bögre liszt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna

A meggymártáshoz:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • kevés víz
  • cukor és fahéj ízlés szerint
  • kb. 2-3 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot. Lehúzzuk tűzről, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot. A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a többit is. 165 fokon 50-55 percet sütjük.

Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot, és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Megvárjuk, míg besűrűsödik, és lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, meglocsoljuk a tortaszeletet vele.

Illik hozzá nagyon a fehércsoki, akár azzal is meglocsolhatjuk a tetejét. Vagy vaníliafagyival is kínálhatjuk.

Megjegyzés:

Óvatosan kell sütni, mert a torta közepe hajlamos először felemelkedni, aztán hűlés közben nagyon beesni.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 807 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés csokoládétorta Következő cikk: Csokoládés mascarpone-rolád

Forrás:
www.mindmegette.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: