Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 7,5 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- 2 tojássárgája
- bab a sütéshez
Az étcsokis krémhez:
- 30 dkg étcsoki
- 3,75 dl tejszín
- 3 szem kardamom
- 1 evőkanál édesgyökér-por
A fehércsokis krémhez:
- 20 dkg fehércsoki
- 1 dl tejszín
- 8 dkg tejföl
Elkészítés:
A tésztához a vajat, a lisztet, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
Két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát, 28 centis tortaformába tesszük, megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, rászórjuk a babot, és 200 fokon 8 percig sütjük, majd leszedjük a papírt és a babot, és további 12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az összetört étcsokoládét felolvasztjuk a tejszínnel gőz fölött, hozzáadjuk a mozsárban megtört kardamomot és az édesgyökeret, majd a kihűlt tésztára öntjük, hagyjuk dermedni 30 percet.
A fehércsokit is összetördeljük, majd a tejszínnel gőz felett felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd habverővel belekeverjük a tejfölt, majd az étcsokis rétegre öntjük. 2 órát pihentetjük, majd tálaljuk.