Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 tojásfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 30 dkg darált dió
A krémhez:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg Rama margarin
A tetejére:
- tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához a fehérjékből kemény habot verünk a cukorral, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót. Nagyobb kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Az oldalára én nem szoktam tenni, így szépen felkapaszkodik a tészta, és nem púposodik fel a közepe. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, még kis ideig a sütőben hagyjuk nyitott ajtónál. Ha már langyosra hűlt, késsel körbevágjuk, rácsra fordítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen hűlni hagyjuk.
A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, eldolgozzuk benne a kakaóport (keserű csokit is tehetünk bele ízlés szerint), majd gőz fölött habosra kavarjuk, kihűtjük. A margarint is habosra kavarjuk, majd a két krémet összedolgozzuk.
A tortát kettévágjuk, és megtöltjük a krém nagyobb részével, majd bevonjuk a maradékkal. Ha díszíteni is akarunk a krémmel, kicsit tartalékoljunk belőle. Tetejére az utasítás szerint elkészítjük a bevonót.
Megjegyzés:
A liszt nem véletlenül maradt ki! Az édesítésen egyéni ízlésnek megfelelően lehet változtatni.