Csokis-mákos pite


Csokis-mákos pite

Hozzávalók:

  • 1 bögre mák
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre + 2 evőkanál cukor
  • 1 bögre tej
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál ét olaj
  • pikáns ízű lekvár

Elkészítés:

1.) A 2 tojássárgáját az egy bögréből kivett 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd belekerül fokozatosan adagolva a többi cukor, a liszt, a tej, a mák és a narancs héja.

2.) Legvégén a tojások felvert habját keverjük a masszába, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit kb. 45-50 percre.

3.) Deszkán hűtjük ki, megkenjük a tetejét valamilyen pikáns lekvárral, hagyjuk kicsit szikkadni.

4.) Közben 2 evőkanál kristálycukorból 2 evőkanál vízzel sűrű szirupot főzünk, melybe 2 evőkanál kakaópor jön az olajjal. Ezt csurgatjuk a sütemény tetejére, késsel kicsit elegyengetjük.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,524 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokis-kókuszos túrógolyók Következő cikk: Csokis-meggyes kekszgolyók

Forrás:
www.mindmegette.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: