Csokoládés csokoládétorta


Csokoládés csokoládétorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 dkg holland kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék puha kandírozott narancshéj felkockázva

A krémhez:

  • 3,5 dl habtejszín
  • 30 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 9 dk keserű csoki
  • 5 dkg holland kakaópor

A díszítéshez:

  • 20 dkg étcsoki tortabevonó
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejszínhab
  • zselatinfix
  • csokivirág

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral géppel legalább 5 percig keverem, szép selymes lesz. Ezután belekeverem a fehérjehabot, és apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport.

Kibélelek egy tortaformát, a tésztát elsimítom benne. Ezután az apró kockára vágott puha kandírozott narancshéjat szépen belepotyogtatom a tésztába. Szögletes formát választottam, de kerek formában is süthető.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és 45-50 percig sütöm (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágom.

A csokikrémhez egy edényben felteszem forrni a tejszínt, a cukrot és a vajat, kevergetve 8 percig forralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a holland kakaóport és a kockákra tördelt étcsokit. Csomómentesre keverem, majd hűlni hagyom, kihűlés után a hűtőszekrénybe teszem dermedni. (Érdemes a krémet pár órával előbb elkészíteni.) Dermedés után géppel jól kikeverem a krémet, ez selymessé és könnyűvé teszi.

A lapokat és az oldalát megkenem krémmel. A tetejére megolvasztom az étcsokis bevonót egy pici tejszínnel, majd elsimítom a torta tetején.

Az 1 dl tejszínt zselatinfix-szel és egy pici cukorral kemény habbá verem, majd nyomózsákba kanalazom, és csíkokat húzok a torta tetejére, ezen fognak támaszkodni a karamell lapok.

A karamell lapokhoz előkészítek egy zsírpapírt, 3-4 evőkanál cukrot egy edényben pici tejszínnel állandó keverés mellett világos barnára pirítok (5-6 perc), majd a zsírpapírra csorgatom. Kihűlés után leszedegetem, és a tejszínhabos csíkoknak támasztva feldíszítem a tortát.

Készen kapható csokivirágokkal még a közepét is kirakjuk.

                                         

                                        


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 819 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés citromtorta Következő cikk: Csokoládés máktorta meggymártással

Forrás:
www.mindmegette.hu


   








Megjegyzések

Kovács Lóránt
péntek, 2012. október 12. 18:15
fincsi lehet
Lang Csaba Laszlo
szombat, 2012. október 13. 12:04
Küldjetek már nekem is egy szeletet.Biztos nagyon finom lehet.Nyámi,nyámi....



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: