
Hozzávalók:
- 45 dkg fagyasztott leveles tészta vagy házilag készített hajtogatott hájas tészta
A töltelékhez:
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 1 csomag tejszínhabpótlópor
- tejszín
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, beletesszük egy tepsibe.
A töltelékhez a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, belekerül a tojássárga. Külön elkeverjük a darált diót, a kakaót és a sütőport, majd lazán a tojáshabhoz keverjük. Rásimítjuk a leveles tésztára, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű masszát főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A tejszínhabpótlót a tejszínnel felverjük, bevonjuk vele a krémet, végül megszórjuk a kakaóporral.
Megjegyzés:
Nagyon finom és mutatós süti, nagy adag lesz belőle. Azért készítem habpótlóval, mert így tartósabb, és nem kell hozzá zselatin.