Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 3 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg csoki
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 1/2 narancs kifacsart leve
- reszelt citrom- és narancshéj
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor harmadával felverjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd felhabosítjuk a puha margarinnal is. Beletesszük a narancslevet, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet. Végül óvatosan, kanalanként adagolva beleforgatjuk a tojásfehérjét. Hozzákeverjük az összetört csokit, az aszalt gyümölcsöket (én most ananászt és sárgadinnyét használtam), és a citrom- és narancshéjat.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.