Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1/2 pohár langyos tej
- 2 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- csipet só
- ízlés szerint cukrozott kakaó
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, picit sót, és kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
A vajat megolvasztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztát ezután meghintjük a cukrozott kakaóval, és feltekerjük az egészet. Így is megkenjük az egész tekercset az olvasztott vajjal, majd 1,5-2 cm széles darabokat vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk elfektetve.
A sütőt 175-180 fokra melegítjük elő. Mielőtt betennénk sülni a csigákat, még egyszer megkenjük a vajjal mindenhol. Kb. 15-20 percig sütjük tűpróbáig. Akkor jó, ha enyhén megbarnul a teteje. Ne várjuk meg, hogy nagyon barna legyen, mert akkor kiszárad.