Puha kakaós csiga


Puha kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1/2 pohár langyos tej
  • 2 egész tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • ízlés szerint cukrozott kakaó

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, picit sót, és kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

A vajat megolvasztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztát ezután meghintjük a cukrozott kakaóval, és feltekerjük az egészet. Így is megkenjük az egész tekercset az olvasztott vajjal, majd 1,5-2 cm széles darabokat vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk elfektetve.

A sütőt 175-180 fokra melegítjük elő. Mielőtt betennénk sülni a csigákat, még egyszer megkenjük a vajjal mindenhol. Kb. 15-20 percig sütjük tűpróbáig. Akkor jó, ha enyhén megbarnul a teteje. Ne várjuk meg, hogy nagyon barna legyen, mert akkor kiszárad.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,317 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Puha csokis-mandulás sütemény Következő cikk: Puncstorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: