Hozzávalók:
A tésztáhot:
- 8 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
A csokikrémhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
A narancsos krémhez:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 dl tejszín
- 1 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
- narancs szeletekre vágva
- pirított mandulaforgács
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját a vaníliás cukorral, az olajjal és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd papírral bélelt tortaformában alacsony lángon kisütjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt. Ezzel ez a krém kész.
A narancsos krémhez a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krémet kapunk.
A tésztát 3 lapba vágjuk, majd a lapokat csokikrémmel, ezután narancskrémmel megkenjük, a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Az oldalára mandulaforgácsot hintünk, a tetejét naranccsal díszítjük.