Narancsos-csokikrémes torta


Narancsos-csokikrémes torta

Hozzávalók:

A tésztáhot:

  • 8 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor

A csokikrémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

A narancsos krémhez:

  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja

A díszítéshez:

  • narancs szeletekre vágva
  • pirított mandulaforgács

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a vaníliás cukorral, az olajjal és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd papírral bélelt tortaformában alacsony lángon kisütjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt. Ezzel ez a krém kész.

A narancsos krémhez a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krémet kapunk.

A tésztát 3 lapba vágjuk, majd a lapokat csokikrémmel, ezután narancskrémmel megkenjük, a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Az oldalára mandulaforgácsot hintünk, a tetejét naranccsal díszítjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 822 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Narancsos karamell szelet Következő cikk: Narancsos-fehércsokis torta tojásmentes piskótából

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: