Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 5 dkg kakaópor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, cseppnyi cukorral kovászt készítünk, és melegen tartjuk.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a 3 tojással, végül pedig az előkészített kovásszal. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport, a másikba pedig a mazsolát. A tésztákat kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük 3/4 részig, egymásra rétegezve.
Ha megkelt és kitölti a formát, forró sütőben, 220 fokon 45 percig sütjük. Végül a megolvasztott tortabevonóval a tetejét bevonjuk.