Mazsolás-csokis kuglóf


Mazsolás-csokis kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, cseppnyi cukorral kovászt készítünk, és melegen tartjuk.

A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a 3 tojással, végül pedig az előkészített kovásszal. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport, a másikba pedig a mazsolát. A tésztákat kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük 3/4 részig, egymásra rétegezve.

Ha megkelt és kitölti a formát, forró sütőben, 220 fokon 45 percig sütjük. Végül a megolvasztott tortabevonóval a tetejét bevonjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,194 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Márványos csokis-diós kocka Következő cikk: Meggyes csokitorta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: