Firenzei szelet (Florentine)


Firenzei szelet (Florentine)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 25 dkg mandula, mogyoró, dió, mazsola vegyesen (a magvak egy része kis darabkákra tördelve)

Valamint:

  • kb. 7,5 dkg étcsoki
  • kevés olaj (~1ek)
Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük. Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. (Ha ragadna, tegyük kis időre hideg helyre.)

Kb. 28*36cm-es lappá nyújtjuk, majd félbevágjuk (2 db 14*36-os lapot kapunk). Hosszanti oldalán 1-2 centis csíkot visszahajtunk mindkét oldalon. Ezt jól kikent sütőlemezre rakjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe küldjük 10-15 percre.

A töltelékhez a vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat és a mézet. Ezt kevergetjük, miközben karamellizálódik.

Hozzáöntjük a tejszínt, amivel addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor beleöntjük a magvakat/mazsolát, és addig keverjük, amíg a massza jól kötővé nem válik. Ezt igazságosan elosztjuk a kész tésztalapok közepén. :)

Végezetül vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal a csokit, és szilikonecset (vagy amivel sikerül megoldani) segítségével a tésztalap felhajtott széleit megkenjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,383 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Finn vajas pulla Következő cikk: Flódni

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: